...

De Beste Ski-Pistes in Gerlos: Ontdek de Ultieme Afdalingen

Mooiste-pistes-Gerlos

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke wintersportvakantie, dan is Gerlos in Oostenrijk de perfecte bestemming. Met zijn prachtige Alpenlandschap en uitstekende skicondities biedt Gerlos een scala aan geweldige ski-pistes om van te genieten. In deze blog nemen we je mee op een virtuele tour langs de beste ski-pistes in Gerlos, zodat je je ski-avontuur optimaal kunt plannen.

Piste 19c – Onze Favoriet!

Piste 19 in Gerlos, gelegen aan de kant van Zell am Ziller, bestaat uit vijf verschillende afdalingen: 19, 19a, 19b, 19c en 19d. Onze persoonlijke favoriet is piste 19c, die zich naast de Kreuzjoch X-Press bevindt. Deze piste is opmerkelijk breed en biedt de ultieme ski-ervaring, vooral wanneer het minder druk is. Het is de perfecte keuze als je net een kopje koffie hebt genoten bij de Arena Stadl.

Piste 71 in Combinatie met Piste 70 – Plattenkogel

Een opwindend avontuur in de Zillertal Arena wacht op je op de Plattenkogel in Hochkrimmel. Hoewel het even skiën is vanuit Gerlos, is de beloning zeker de moeite waard. Op de 2040 meter hoge Plattenkogel vind je pistes 71 en 70, een geweldige combinatie. Begin bij het bergstation van de Plattenkogel X-Press 2 op blauwe piste 71, die overgaat in de rode 70. Uiteindelijk kom je bij het dalstation van de Plattenkogel X-Press 1 uit en kun je het hele rondje nog een keer beleven!

De Isskogel Dalafdaling

In Gerlos kun je genieten van twee prachtige dalafdalingen, één bij de Dorfbahn en één bij de Isskogelbahn. Onze aanbeveling is de dalafdaling naast de Isskogelbahn. Deze brengt je vanaf de 2264 meter hoge Isskogel helemaal terug naar Gerlos. Je begint met blauwe piste 34 die vervolgens overgaat in de blauwe 32. Beide pistes zijn lekker breed en bieden alle ruimte om te oefenen of gewoon lekker te carven. Piste 32 gaat uiteindelijk over in rode piste 31, die je terugbrengt naar het dorp.

De Dalafdaling naar Zell am Ziller – Een Uitdaging

Een andere opmerkelijke afdaling is de dalafdaling naar Zell am Ziller. Dit is de dalafdaling met het grootste hoogteverschil in Oostenrijk, met maar liefst 2000 hoogtemeters. Je begint deze avontuurlijke afdaling op de Übergangsjoch op 2500 meter en skiet vervolgens via pistes 22, 19, 11 en 10 helemaal terug naar Zell am Ziller. Wees voorzichtig, want het laatste stuk is een pittige zwarte piste en niet geschikt voor beginners. De totale afdaling is ruim 10 km lang, dus bereid je voor op vermoeide benen als je beneden komt. Kun jij het in één keer skiën?

Sportabfahrt – Een Prachtige Afdaling

Als de dalafdaling te uitdagend lijkt, is de Sportabfahrt een geweldige optie. Deze bestaat uit rode piste 18 en ligt ook aan de kant van Zell am Ziller. Deze afdaling wordt beschouwd als een van de mooiste in het skigebied vanwege het panoramische uitzicht op de Zillertaler Alpen. Begin bij het bergstation van de Kaspitzbahn 2 en ski naar het tussenstation van de lift. Vanaf hier kun je de afdaling nog uitbreiden met zwarte piste 10, die je helemaal terug naar het dal brengt.

Piste 32 – De Allrounder

Piste 32 is een favoriet voor iedereen. Deze brede blauwe afdaling is perfect geschikt voor skiërs van alle niveaus, of je nu net begint met skiën of gewoon lekker wilt cruisen. Het ligt naast het Arena Center, dus ideaal om even mee te pakken voordat je je aansluit bij het feestende publiek.

Met deze lijst van fantastische ski-pistes in Gerlos ben je klaar om je volgende avontuur in de sneeuw te plannen. Ongeacht je vaardigheidsniveau, Gerlos heeft voor iedereen iets te bieden. Geniet van de adembenemende landschappen en de opwindende afdalingen terwijl je de schoonheid van de Oostenrijkse Alpen verkent. Veel plezier op de piste!

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.