Activiteiten in Gerlos

Wandelen, fietsen en raften

In de omgeving van Gerlos heb je talloze leuke activiteiten om te doen in de zomer. Je kunt er raften, fietsen, heerlijke wandelen en nog veel meer outdoor activiteiten beleven. Er is genoeg te doen voor jong en oud! Gerlos beschikt over meer dan 400 kilometer aan wandelpaden die zijn verspreid over 50 wandelroutes.

Aantal inwoners
Afstand vanaf Utrecht
Hoogte dorp
Km wandelpaden
Km fietspaden

801 inwoners
958 km
1250 m
400 km
800 km

Wandelen in Gerlos

Met meer dan 50 wandelroutes is Gerlos hét walhalla voor de wandelliefhebbers. Zowel in de zomer als in de winter kun je prachtig wandelen door de bergen van Gerlos. Tijdens deze wandelroutes kom je langs gezellige restaurantjes en zul je prachtige panorama-uitzichten beleven. Wandelen in Gerlos is ultiem genieten!

Themawandelingen

In Gerlos zijn er niet alleen standaard-wandelroutes maar er zijn ook nog themawandelingen. De thema’s die je tegen kunt komen zijn bijvoorbeeld: jodelen, bloemen of dieren. Maar het leukste thema is toch wel de Erlebnisreichweg. Tijdens deze wandeling zie je alle mooie plekjes van Gerlos. Ook loop je door prachtige natuur en bijzondere kunstwerken.

De mooiste wandelingen Gerlos

Fietsen in Gerlos

Fietsen in het Zillertal betekent voor iedereen mountainbike- en fietstochten met een adembenemend uitzicht over de bergen. De zomervakantie in Gerlos is dus ook een geweldige fietsvakantie.

Voor zowel fanatieke fietsers als recreatieve fietsers is er in het Zillertal een 800 km lang fietsroutenetwerk. Op gezellige straten en romantische paden. tussen geweldige valleien en langs stille meren, ontdek je iets nieuws in het afwisselende landschap. De goed uitgestippelde routes tussen de valleien leiden je door de mooiste paden van het Zillertal.

Ook beschik je in Gerlos over een fietstocht met een gids die het gebied kent als zijn broekzak. Hij neemt je mee naar de mooiste plekjes bovenop de berg en kent de gezelligste berghutjes. Als je onder begeleiding een fietstocht doet weet je zeker dat je niks mist van het mooie Gerlos!

Actionclub Zillertal

Als u tijdens uw bezoek aan het Zillertal zin heeft in een stevig buitenprogramma, dan kun kiezen voor Actionclub Zillertal in Gerlos, zowel in de zomer als in de winter. Of het nu gaat om raften, kanoën, bergbeklimmen, mountainbiken, een actiepark of paragliding – als outdoor-provider zorgt Actionclub Zillertal al meer dan 20 jaar voor plezier en actie rond Gerlos in het Zillertal.

Ze werken alleen met zeer ervaren gidsen, berggidsen en partners om te garanderen dat maximaal plezier gecombineerd met optimale veiligheid uw vakantie in het Zillertal onvergetelijk zal maken, in positieve zin! Er zijn bijna geen grenzen aan avontuurlijke sporten in het Zillertal! De bergen en rivieren in de Zillertaler Alpen bieden ruimte voor talloze activiteiten.

Actionclub Zillertal stelt graag een arrangement samen voor individuen, stellen, vrienden, familievakanties, vrijgezellenfeesten, etc. Ook plannen en organiseren ze events of bedrijfsuitjes voor bedrijven en regelen ze het juiste outdoor programma voor jou!

Bijzondere activiteiten in Gerlos

Vissen in Gerlos

Vissers kunnen vanaf eind mei een dagkaart verkrijgen bij Hotel Platzer. Hiermee kunnen ze een hele dag vissen aan het Durlaßboden Stuwmeer en het Gmünder Stuwmeer. Een dagkaart kost ongeveer 28 euro voor een volwassene.

Erlebnisgarten Riederklamm

De wintersportplaats Gerlos heeft zijn eigen klimpark. In het district Ried werd een kloof toegankelijk gemaakt klimliefhebbers. Het bos beschikt over langste touwbrug in een klimpark (70m). Vanaf de uitgang kunt u zelfs een of meer bergtoppen van 3.000 m hoogte zien.

Paragliden in het Zillertal

Wees vrij als een vogel. Thomas Walder uit het Zillertal brengt geluk op grote hoogte. Hij biedt vakantiegangers in Gerlos een sprankelend alternatief voor skiën of wandelen: tandemvluchten over dé mooiste vakantiebestemming in Tirol.

Zomeraccommodaties Gerlos

Gerloserhof

Halfpension | TUI

Gerloserhof

Dorp: Gerlos
8 dagen o.b.v. 2 personen
Afstand tot centrum: 0 meter
Afstand tot skilift: 400 meter

€ 700

hotel kristall

Halfpension | Sunweb

Hotel Kristall

Dorp: Gerlos
4 dagen o.b.v. 2 personen
Afstand tot centrum: 0 meter
Afstand tot skilift: 50 meter

€ 409

alpenhof gerlos

Halfpension | TUI

Hotel Alpenhof

Dorp: Gerlos
8 dagen o.b.v. 2 personen
Afstand tot centrum: 0 meter
Afstand tot skilift: 500 meter

€ 809

Handige links