Freeriden Gerlos

Freeriden in Gerlos

Freeriden wordt steeds populairder. In Gerlos heb je meer dan 150 kilometer off-piste. Maar freeriden kan ook zeer gevaarlijk zijn! Het is dus zeker een goed idee om een berggids mee te nemen. Er zijn meerdere berggidsen die je kunnen rondleiden door de bergen van Gerlos.

Off-piste met een berggids in Gerlos

Liefhebbers van ongerepte poedersneeuw zijn in de zevende hemel in het Zillertal. Het uitgestrekte freeride-paradijs met de fijnste poeder en diepsneeuwhellingen belooft een puur gevoel van vrijheid en grote diversiteit. Met meer dan 65 freeride-afdalingen is het Zillertal een van de grootste diepsneeuwparadijzen in de Alpen. Spannende varianten, afdalingen en spectaculaire diepsneeuwhellingen met tussen de 1.000 en 2.000 meter hoogteverschil zijn deze freeride-afdalingen heel populair. Het is bijna zeker dat je andere freeriders tegen zal komen.
Het naar beneden skiën op een nog onaangetaste helling, dat is freeriden/off-piste. Als een ervaren skiër ben je vaak wel klaar met de normale pistes in een skigebied. Voor hen zijn er verscheidene skischolen die freeride tochten aanbieden. Hier ga je dan met een groepje van ongeveer 4 personen freeriden over de 150 kilometer freeride tracks. Je komt op plekken waar je anders zonder gids nooit zou komen. Het is ook zeker niet aangeraden om zonder gids te gaan freeriden als je het skigebied Gerlos nog niet kent.

Contact met berggidsen

T: +43 664 3120266 
Site: Skischule Gerlos

Handige links