...

Bezienswaardigheden Gerlos

Bijzondere plekken en ervaringen

Iedereen die op vakantie gaat naar een bepaald land wil graag meer te weten komen over de cultuur of omgeving. Gerlos biedt zeer mooie bezienswaardigheden die je nog niet eerder hebt gezien. Zo kun je een kijkje nemen bij de Krimmler watervallen. Dit is een half uurtje rijden van Gerlos af en een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Stausee Durlassboden

Het heldere water van het Durlaßboden stuwmeer wordt in de zomermaanden verwarmd tot een heerlijke 21 graden Celsius, en dit maakt van Gerlos een absolute zomerfavoriet! Of je nu zin hebt om te surfen, rustig te dobberen, te zwemmen, paddleboarden, kajakken, of gewoon te genieten van een ontspannen tochtje met een waterfiets, het kan hier allemaal! Bovendien kun je heerlijk ontspannen op de zonneweide aan de oever van het meer. De aanlegsteiger voor deze verfrissende wateravonturen bevindt zich direct aan de stuwdam van het stuwmeer, bij het charmante restaurant "Seestüberl". Als je op zoek bent naar een bijzondere wandelervaring, dan is de rondwandeling rond het stuwmeer een absolute aanrader. Tijdens deze wandeling kun je een pitstop maken bij herberg Finkau, Bärschlagalm en Seestüberl aan de stuwdam.

Goudmijn Hainzenberg

Wie heeft er nooit stiekem gedroomd van het vinden van goud? In de Hainzenberg goudmijn kun je deze avontuurlijke droom zelf beleven. Hier krijgen bezoekers een fascinerend kijkje in het leven van de mijnwerkers en ontdekken ze dat het delven van dit kostbare metaal niet zonder risico's en conflicten was. De rondleiding door de goudmijn begint bij de Hochzeller Käsealm, waar je wordt meegenomen op een boeiende ontdekkingsreis door de mijn, compleet met multimedia-presentaties. Tijdens deze ongeveer twee uur durende rondleiding wandel je door de mijngangen en leer je alles over de geschiedenis van goudwinning in de bergen. Maar dat is niet alles. De ervaring omvat ook een rit met de Zillertaler Goldexpress en een kaasproeverij in de Käsealm, waar je de heerlijke lokale kazen kunt proeven.

Krimmler watervallen

Midden in het majestueuze Nationaal Park Hohe Tauern, op de grens van Tirol en Salzburgerland, schitteren de adembenemende Krimml watervallen. Deze watervallen zijn een waar natuurwonder, met een totale valhoogte van maar liefst 380 meter, waardoor ze de grootste watervallen van Centraal-Europa en de op vijf na hoogste ter wereld zijn. Zo indrukwekkend zijn ze, dat ze in 1967 werden onderscheiden met een prestigieuze onderscheiding voor natuurbehoud van de Raad van Europa. De oorsprong van dit natuurlijke spektakel is de Krimmler Ache, die zijn oorsprong vindt in het afgelegen Krimmler Achental, hoog boven zeeniveau op 1.460 meter. De waterval stort zich in drie fascinerende fases naar beneden, aangedreven door het smeltwater van de gletsjers. Hierdoor kan de waterstroom sterk variëren, van een indrukwekkende 20.000 kubieke meter per uur in de zomermaanden juni en juli tot een nog altijd respectabele 500 kubieke meter per uur in de koudere maand februari.

Park Hohe Tauern

In het National Park Hohe Tauern ontdek je een ongekende rijkdom aan natuurlijke pracht en praal. Dit uitgestrekte park herbergt maar liefst 266 majestueuze bergtoppen die de grens van 3.000 meter en hoger overstijgen. Tel daarbij op 342 indrukwekkende gletsjers met een totaaloppervlakte van 130 vierkante kilometer, 279 sprankelende beken waarvan 57 afkomstig zijn van gletsjers, 26 imposante watervallen en niet minder dan 551 schilderachtige bergmeren. Alsof dat nog niet genoeg is, biedt National Park Hohe Tauern een thuis aan meer dan 10.000 verschillende diersoorten en herbergt het een derde van alle plantensoorten die in Oostenrijk voorkomen. Dit magische natuurlijke wonderland strekt zich uit over delen van de Oostenrijkse provincies Salzburg in het noorden, Karinthië en Tirol in het zuiden. De zuidwestelijke rand van het National Park Hohe Tauern ligt zelfs in de Italiaanse provincie Zuid-Tirol.

Gerlospass

De Gerlospas, gelegen in het prachtige gebied waar Tirol en Salzburgerland samenkomen, is een essentiële verbindingsroute tussen het Zillertal in Tirol en het Salzachtal in Salzburgerland. Op deze pas begint de Gerlosstraße, ook wel bekend als de Gerlos Alpenstraße, een indrukwekkende tolweg die je meeneemt door een adembenemend berglandschap. Terwijl je onderweg bent, kun je genieten van panoramische uitzichten op opmerkelijke bezienswaardigheden, waaronder de Durlaßboden Stuwmeer en de majestueuze Krimmler Watervallen. Een belangrijke tip is om goed op te letten wanneer je het dorp Königsleiten passeert. Na deze plaats splitst de weg zich. De oude smalle route gaat verder via wegnummer 165, terwijl je voor de nieuwe tolweg rechtsaf moet slaan. De Gerlospas is het hele jaar door geopend, maar onthoud dat het landschap hier op zijn allermooist is tijdens de zomermaanden.

Abenteuerland

Voor wie op zoek is naar een avontuurlijke en gevarieerde dag vol plezier, is dit de perfecte bestemming! Hier vind je alles, van boomhutten tot een uitdagend hoog touwenparcours, met activiteiten voor iedereen. Naast deze hoogtepunten, kun je genieten van de nabijgelegen bosspeeltuin met een spannende hangbrug en trampolines, een 3D-boogschietbaan en een veelzijdig mountainbiketrainingsparcours met een circuit van 500 meter en een pumptrack. Het gevarieerde parcours bestaat uit 8 stations die je vaardigheid, uithoudingsvermogen en kracht testen. In het hoge touwenparcours, inclusief het opwindende Flying Fox-parcours, kun je je moed en behendigheid aanscherpen op maar liefst 65 verschillende stations. En voor de kleinsten in de familie zijn er 15 speciale stations die perfect zijn voor kinderen.

De Almabtrieb in Gerlos

De Almabtrieb is een eeuwenoude traditie die elk jaar in de herfst plaatsvindt in de regio Gerlos. Tijdens dit kleurrijke evenement worden de koeien feestelijk versierd met bloemen en belletjes en teruggebracht van de alpenweiden naar de dorpen, waar ze de winter zullen doorbrengen. Het is een spectaculaire viering van het einde van het zomerseizoen en een eerbetoon aan de hardwerkende boeren die voor de kuddes zorgen.

De Almabtrieb in Gerlos is een unieke kans voor bezoekers om de traditionele cultuur van de regio te ervaren en deel te nemen aan de festiviteiten. Geniet van live muziek, ambachtelijke markten en heerlijke lokale gerechten terwijl je getuige bent van de kleurrijke optochten van de versierde koeien. Het is een onvergetelijke ervaring die je onderdompelt in de rijke geschiedenis en tradities van Gerlos.

Naast de Almabtrieb biedt Gerlos ook een scala aan andere activiteiten en bezienswaardigheden voor bezoekers om van te genieten. Verken de prachtige wandelroutes door de bergen, proef de lokale keuken in gezellige restaurants en ontdek de fascinerende geschiedenis van de regio in de nabijgelegen historische bezienswaardigheden.

almabtrieb-in-volle-gang
Almabtrieb in volle gang
bel-als-decoratie
Bel als decoratie
Koe-versierd-almabtrieb-gerlos
Koe versierd voor de Almabtrieb

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.