Bezienswaardigheden Gerlos

Bijzondere plekken en ervaringen

Iedereen die op vakantie gaat naar een bepaald land wil graag meer te weten komen over de cultuur of omgeving. Gerlos biedt zeer mooie bezienswaardigheden die je nog niet eerder hebt gezien. Zo kun je een kijkje nemen bij de Krimmler watervallen. Dit is een half uurtje rijden van Gerlos af en een ervaring die je niet snel zult vergeten

Stausee Durlassboden

Een prachtig meer om de hoek van Gerlos. Het meer is in de zomer opgewarmd tot zo'n 21 graden. Zwemmen is dus ook mogelijk!

Goudmijn Hainzenberg

Tijdens een bezoek aan deze mijn laten de medewerkers jou de ruim 350 jaar lange mijnhistorie van het Zillertal zien! Ook wordt er verteld hoe deze mensen leefden.

Krimmler watervallen

Dit is een van de populairste uitstapjes in Oostenrijk en is een half uur rijden vanaf Gerlos. Deze overweldigende watervallen liggen tussen Tirol en Salzburgerland.

Park Hohe Tauern

Dit is het eerste nationale park van Oostenrijk. Met de prachtige natuur een enorm mooie plek voor wandelaars en mensen die houden van de natuur.

Sparreboskasteel

Dit prachtige speelparadijs van ruim 5000²m is geweldig voor kinderen! Hier worden sprookjes over prinsen en prinsessen werkelijkheid!

Gerlospass

Deze pas loopt recht door het Park Hohe Tauern. Onderweg kom je langs de Durlaßboden Stausee en de Krimmler Wasserfälle. Werkelijk waar genieten!

Handige links