Evenementen in Gerlos

Markten, Almabtrieb en overige evenementen

Een overzicht met evenementen in Gerlos. Van culturele activiteiten tot entertainment voor het hele gezin. Naast het wandelen en genieten van de zon, meer dan genoeg evenementen! Bekijk hieronder alle evenementen in Gerlos.

Zillertaler Bauernmarkt

De Zillertaler boerenmarkt in Gerlos vindt plaats in de zomer op het Musikpavillon in Zell am Ziller. Vers brood, kaas, eieren, spek, honing, schnaps en vele andere regionale kwaliteitsproducten uit agrarische bronnen worden aangeboden. Bovendien kunnen bij een eetkraampje verschillende Zillertaler lekkernijen worden geprobeerd.
Om het milieu te beschermen en plastic te vermijden, worden er alleen fairtrade biologisch katoenen tassen voor “weinig geld” op de markt aangeboden.
De Zillertaler boerenmarkt is daarom een ontmoetingsplaats voor iedereen die gezond wil eten en waarde hecht aan onze omgeving. Met jou bezoek steun je lokale boeren en regionale bedrijven.
De markt op het muziekpaviljoen vindt elke woensdag plaats van 15.00 uur tot 18.00 uur.

ALMABTRIEB

Tijdens de Almabtrieb vieren de inwoners van Gerlos samen met de toeristen de terugkeer van alle koeien naar het dal. Dit is al jaren een traditie in het Zillertal en zeker de moeite waard om mee te maken. Tussen 9.00 uur en 14.00 uur drijven de boeren de versierde koeien door het dorp van Gerlos. Zij worden begroet en verwelkomd met een groot feest met muziek fanfares die zorgen voor gezelligheid! Bij de grote boerenmarkt kunnen toeristen het oude Zillertaler handwerk bewonderen en genieten van traditionele Zillertal specialiteiten.

de Dutchweek gerlos

De meeste mensen die vaker naar Gerlos op skivakantie gaan zullen het vast wel kennen, de Dutchweek. een feestweek waarbij skiën en feesten bij elkaar komen en een evenement dat je nooit zult vergeten. Mensen vanuit heel Nederland en andere landen verzamelen zich in Gerlos om de week van hun leven te hebben. De beroemdste artiesten waaronder Gregor Salto, La Fuente en Thom Bold. De Dutchweek wordt georganiseerd in de laatste week van maart. Een echte afsluiter van het skiseizoen die je niet wil missen. 

Handige links